Er zijn veel redenen te bedenken waarom je zou chatten met vreemden. Maar vraag je je wel eens af hoe je dat het beste anoniem kunt doen zonder risico’s?

Het is een spannend iets dat chatten met onbekenden. Je weet weinig of zelfs helemaal niks over de persoon met wie je chat en wie weet is het wel een toekomstige partner. Hoe ga je te werk? Ga je meteen flirten of stel je een paar vragen over zijn of haar leven. Wie weet liegt je chatpartner wel en praat je helemaal niet met wie je denkt dat het is. Anoniem chatten is dus iets waar je voorzichtig mee moet zijn: waar moet je voor uitkijken en wat zijn de gevaren?

De gevaren 

Chatten zonder registratie kan ontzettend leuk zijn, je weet namelijk niets van elkaar af. Hier kun je makkelijk mensen ontmoeten, maar ook makkelijk liegen. Sommige mensen vinden het leuk om zich voor te doen als iemand anders of willen graag iets van je: ze liegen bijvoorbeeld over hun beroep, hobbies, waar ze wonen en vaak zelfs leeftijd en geslacht. Hier kom je uiteraard niet snel achter, daarom is het altijd aangeraden rustig aan te doen als je met een onbekende chat.

Als je echt geïnteresseerd bent in je chatpartner op basis van het gesprek, kun je altijd een email adres of Skype naam uitwisselen. Geef nooit zomaar je telefoonnummer, rekeningnummer of adres weg! Met een email adres en Skype naam kan je niks anders dan met elkaar chatten en het is een goede manier om in contact te blijven. Bij Skype is het zelfs zo dat je elkaar kan zien (als je kiest voor videochat), dan weet je meteen of de persoon met wie je praat in ieder geval eerlijk is.

Mensen die iets te verbergen hebben vermijden vaak dit soort contact, maar in sommige gevallen is het gewoon zo dat mensen bijvoorbeeld geen webcam hebben. Dan kun je altijd om een foto vragen waar ze een papiertje vast hebben met je naam erop. Als je wat bewijs hebt gekregen (altijd goed om hier naar te vissen), kun je genieten van de vriendschap en wellicht toekomstige relatie.

Voordelen

Er zitten natuurlijk ook genoeg voordelen aan anoniem chatten. Je kunt het rustig aan doen en een beetje ‘rond kijken’, zien met wie je een klik hebt op basis van het chatten. Ook zijn mensen vaak wat zelfverzekerder op het internet, je hoeft namelijk niet echt te praten en kan alles typen wat er in je op komt. Dit is een groot voordeel voor mensen die toch vaak nerveus zijn bij eerste gesprekken.

Online zijn er ook ontzettend veel vissen in de zee en de kans dat je je toekomstige partner hier vindt is erg groot. Het is ook een hele unieke ervaring en kan zorgen voor een interessante relatie en ervaring! Kijk wel altijd uit naar de gevaren en wees voorzichtig.